Vine og produkter

VORES VINE

Boniteten og det milde klima her på gården egner sig godt til vindyrkning. Vi har valgt hovedsageligt at koncentrere os om fremstilling af hvidvin, rosévin, mousserende vine og dessertvine.

HVIDVIN

ROSÉVIN

Hvidvinen fremstiller vi på Solaris-druen. Solaris er en tysk hvidvinsdrue, som bl.a. indeholder Merzling, Riesling og Pinot Gris. Den giver en let sprød vin med en udpræget næse og afrundet smag. Den modner tidligt og opnår et højt sukkerindhold.

Navn: Freja
Alkohol: 12 %
Årgang: 2023
Pris pr. fl.:    175kr. / 75 cl.

Rosévinen fremstilles på  druerne Rondo og Solaris . En sprød og frisk vin med udpræget frugtaroma.

Navn: Gefia
Alkoholhol: 12 %
Årgang: 2023
Pris pr. fl.: 175 kr. / 75 cl. 

MOUSSERENDE VIN

Vi laver 2 forskellige mousserende vine - én slags på druer og én slags på æbler. De er begge fremstilles efter den traditionelle champagnemetode.

Champagnemetoden

Mosten gæres helt tør i en ståltank. Derefter tilsættes vinen afmålt sukker og gær. Den hældes på flaske og lukkes med en kapsel, hvorefter den gærer videre i flasken.

Efter 2 – 3 uger er vinen gæret færdig og har udviklet et tryk på 6 bar. Flaskerne lagres nu for at modne, trække smag og duft fra gærresterne m.m. Den æblemousserende vin ligger i ca. 4 måneder for at bevare æblesmagen. Den mousserende vin på druer ligger i mindst 14 måneder.

Efter lagring lægges flaskerne i reoler (pupitre) med halsen nedad. Flaskerne drejes et lille nøk hver dag indtil gærresten og bundfald har lagt sig i halsen. Så fryses flaskehalsen, kapslen tages af og isproppen med bundfaldet vil automatisk blive skudt ud pga. trykket i flasken.

Flasken efterfyldes med en likør som er justeret med sukker alt efter om den mousserende vin skal være tør eller sød (brut eller sec). Til sidst bliver flasken lukket med en champagneprop.

 

Nu kan vine nydes iskold.

MOUSSERENDE VIN PÅ DRUER

MOUSSERENDE ÆBLEVIN

Den mousserende vin er fremstillet på druerne Zalas Perle og Mertzling. Ufiltreret.

Navn: Sif
Alkohol: 12 %
Årgang:  2022 brut.
Pris pr. fl.: 295 kr. / 75 cl. 

De mousserende vine er fremstillet på æblerne Filippa og Ingrid Marie. Vinene har en fin balance mellem sødme og syre. Ufiltreret.

Navn: Ydun
Årgang: 2021 Halvtør
Pris pr. fl.:  Rød Aroma Økologisk, 175 kr. 75 cl.  Alkohol 11% vol.

DESSERTVIN

DRUE DRAM

Vinen er lavet efter portvinsmetoden. Fremstillet på druen Rondo. Lagret på olorosofade i 30 måneder.

Navn: Dessertvin
Alkohol: 20 %
Drue: Rondo
Årgang: 2018
Pris pr. fl.: 275 kr.

Blød og afrundet brændevin, fremstillet som den italienske grappa af bl.a. druesorterne Solaris og Rondo. Destilleret hos Aqua Vitae Det lille brænderi.

Navn: Drue Dram
Årgang: 2021
Druer: Solaris, Rondo, Zalas Perle, Merzling
Alkohol: 40 % vol.
Pris pr.fl.: 145 kr. / 20 cl.

DRUESTOK-KVAS

GAVEKORT

Druestok kvas er meget aromatisk og derfor velegnet til grill eller rygning. Kvasen opblødes i vand i ca. 20 min. og lægges herefter på de varme grillkul.

Pris: 30 kr. pr. pose / 300 g.

Vi laver gerne gavekort.