Om os

Velkommen til Skaarupøre Vingaard

Skaarupøre Vingaard er en lille økologisk cittaslow virksomhed med fokus på kvalitet, det gode liv og på at skynde sig langsomt. Stedet er meget idyllisk og emmer af ro og harmoni. Skaarupøre Vingaard bidrager således naturligt til Svendborg som cittaslow by, Kulinarisk Sydfyn og Smagen af Fyn.

Skaarupøre Vingaard har fokus på turisme i lokalområdet og sammen med andre kulinariske mikrovirksomheder med til at udvikle og brande det kulinariske sydfyn.

Vi har boet her siden 1983 og har dyrket vin i de sidste 16 år. (Carsten er fra København og Bente fra Odense). Inden vi blev fuldtids vinbønder har vi arbejdet i godt 20 år indenfor socialpsykiatrien, på en skole for voksne psykisk sårbare.

På vingården har vi fundet freden, roen og kan udleve vores drøm om at være vinbønder.

Vi lever et liv, hvor vi skynder os langsomt med fokus på nærvær, kvalitet og bæredygtighed.

Vi har realiseret vores drøm om at skabe en vingård med atmosfære, ro og harmoni, hvor der er fokus på livskvalitet og ”det gode liv”.

Vi har altid tid til en god snak om vinen og om livet som økologiske vinbønder.

Bente Rasmussen & Carsten Andersen

Historie

Skaarupøre var engang et af Danmarks bedste frugtområder. Det lune klima og de mange solskinstimer gjorde, at man kunne avle frugt af meget høj kvalitet. I dag er de fleste frugtplantager nedlagt.

Vi begynder i slutningen af sidste århundrede at lege med drømmen om at dyrke vin. De første 100 stokke bliver plantet i 2002, 50 blå og 50 hvide. I de næste fire år bliver der eksperimenteret med dyrkning og fremstilling af vin.

Vi deltager i flere vinkurser og en ny og spændende verden åbner sig. At dyrke og fremstille vin kræver viden og indsigt, og man bliver aldrig færdig med at lære.

I de nordlige vinområder som Alsace og Champagne er det primært den hvide drue man dyrker. Her fremstilles der fremragende hvidvine og mousserende vine.

Fagfolk siger at man ikke kan dyrke vin nord for den 50. breddegrad og her på Skaarupøre ligger vi på: B 55.077835 og L 10.698232 og 54 m over havet.

Selv om der er lunt på Skaarupøre er det et faktum at her er køligere end i Alsace.

Vi beslutter at dyrke og fremstille vin på primært grønne druer. Med de nye sorter, der tåler vores køligere klima, er det muligt at høste fuldt modne druer med smag og aroma. Vi har nu plantet 2.300 stokke.

Skaarupøre Vingaard - Smag På

Vores værdier

Vi værdsætter nærvær
Nærværende i kontakten med kunden/gæsten

Fred, ro og harmoni – slowliving
Tingene tager tid den tid det tager – vi skynder os langsomt

Kvalitet frem for kvantitet
Vi fremstiller få gode ting frem for en stor mængde

At skabe nødvendige forandringer
Vi ser forandringer i en proces uden at give køb på vores værdier

At dele viden
At dele viden med kolleger giver synergieffekt og er med til at højne kvaliteten.

At være i netværk
Vi er i netværk for at kunne lege og sparre.

Skaarupøre Vingaard

Som gæst

Du kan opleve roen og freden på vingården. Og nyde en kop kaffe eller et godt glas vin i cafeén på vores hyggelige gårdsplads i læ af de store vintønder.

Er du sulten, kan vi friste med en Fynsk Tallerken fyldt med lokale produkter og hjemmebagt brød. Eller måske ønsker du at spise din madpakke i vinmarken sammen med ungerne.

Kommer du på cykel har du mulighed for et fredfyldt pitstop, hvor du kan pumpe din cykel og få vand i din flaske.

Du har mulighed for at forsyne dig med lækre lokale specialiteter fra vores Smagen af Fyn gårdbutik.
Ønsker du rundvisning, fortælling og vinsmagning arrangerer vi det gerne. I kan være fra 6 – 50 personer. Eller det kan være at dit firma ønsker at holde møde i unikke omgivelser.

Skal du giftes kan stedet måske være rammen for din reception.

De unikke rammer giver mange muligheder

– så sig dine ønsker og hør om det kan lade sig gøre.