Om os

Velkommen til Skaarupøre Vingaard

Skaarupøre Vingaard er en lille økologisk cittaslow virksomhed med fokus på kvalitet, det gode liv og på at skynde sig langsomt. Stedet er meget idyllisk og emmer af ro og harmoni. Skaarupøre Vingaard bidrager således naturligt til Svendborg som cittaslow by, Kulinarisk Sydfyn og Smagen af Fyn.

Skaarupøre Vingaard har fokus på turisme i lokalområdet og sammen med andre kulinariske mikro-virksomheder med til at udvikle og brande det kulinariske sydfyn.

Historie

Skaarupøre var engang et af Danmarks bedste frugtområder. Det lune klima og de mange solskinstimer gjorde, at man kunne avle frugt af meget høj kvalitet. Derfra opstod drømmen om at dyrke dansk vin. I 2002, blev de første 100 vinstokke plantet; 50 blå og 50 hvide.

I de nordlige vinområder som Alsace og Champagne er det primært den hvide drue man dyrker. Her fremstilles der fremragende hvidvine og mousserende vine. Selv om der er lunt på Skaarupøre er det et faktum at her er køligere end i Alsace. Med de nye sorter, såsom Solaris (grøn) der tåler vores køligere klima, er det muligt at høste fuldt modne druer med smag og aroma. Vi har nu 2.300 stokke.

I november 2023, overtog vi stedet efter Bente og Carsten. Her på vingården har vi fundet freden, roen og kan udleve vores drøm om at være vinbønder. Vi driver stedet videre i samme ånd, som det er blevet skabt med fokus på nærvær, (livs)kvalitet og bæredygtighed.

At dyrke og fremstille vin kræver viden og indsigt, og man bliver aldrig færdig med at lære. Vi har altid tid til en god snak om vinen og om livet som økologiske og biodynamiske vinbønder.

Morten og Lotte

 

Som gæst

Her på vingården kan du opleve roen og freden, samt:

  • nyde et godt glas vin i cafeén på vores hyggelige gårdsplads
  • spise din medbragte mad - ved køb af drikkevarer i vingårdens café
  • tage et pitstop på cykelturen - og pumpe din cykel og få vand i din flaske.
  • forsyne dig med lækre lokale specialiteter fra vores Smagen af Fyn gårdbutik.

Derudover laver vi specialarrangementer i vores smukke lokaler, såsom

  • Rundvisning og vinsmagning. I kan være fra 6 – 50 personer.
  • Mødefaciliteter til virksomhedsarrangementer og seminarer
  • Receptioner til blandt andet bryllupper, konfirmationer og fødselsdage.

 

Skriv til os på skaaruporevin@c.dk eller ring 31 33 29 53 / 21 93 90 87

Skaarupøre Vingaard

De unikke rammer giver mange muligheder

– så sig dine ønsker og hør om det kan lade sig gøre.