Vores vine

Boniteten og det milde klima her på gården egner sig godt til vinavl. Vi har valgt hovedsageligt at koncentrere os om fremstilling af hvidvin, rosé vin, mousserende vine og dessertvine.

Vi har valgt glaspropper ud fra nøje overvejelser: De er smukke, giver ikke afsmag til vinen og kan åbnes og lukkes når som helst og uden brug af værktøj. Som navne på vinene har vi valgt nordiske gudinder.

Hvidvin

Hvidvinen fremstiller vi på Solaris druen. Solaris er en tysk hvidvinsdrue, som bl.a. indeholder Merzling, Riesling og Pinot Gris. Den giver en let sprød vin med en udpræget næse og afrundet smag. Den modner tidligt og opnår et højt sukkerindhold.

Navn: Freja
Alkohol: 12,5%
Årgang: 2018
Pris pr. fl.: 115 kr. / 50 cl.

Rosévin

Rosévinen fremstilles på  druerne Rondo og Solaris . En tør vin med duft af hindbær og jordbær.

Navn: Gefia
Alkoholhol: 12,5%
Årgang: 2018
Pris pr. fl.: 150 kr. / 75 cl. 

Mousserende Vin

Vi laver 2 mousserende vine en på druer og en på æbler, som begge fremstilles efter den traditionelle champagnemetode. Mosten gæres helt tør i en ståltank. Derefter tilsættes vinen afmålt sukker og gær. Den hældes på flaske og lukkes med en ølkapsel (crowncap) og gæres videre i flasken. Efter 2 – 3 uger er vinen gæret færdig og har udviklet et tryk på 6 bar.

Flaskerne lagres nu for at modne, trække smag og duft fra gærresterne m.m. Den æblemousserende vin ligger kun i ca. 4 måneder for at bevare æblesmagen. Den mousserende vin på druer ligger i mindst 14 måneder.
Efter lagring lægges flaskerne i reoler (pupitre) med halsen nedad. Flaskerne drejes et lille nøk hverdag indtil gærresten og bundfald har lagt sig i halsen. Nu fryses flaskehalsen, kapslen tages af og isproppen med bundfaldet vil automatisk blive skudt ud pga. trykket i flasken.

Flasken efterfyldes med en likør som er justeret med sukker alt efter om den mousserende vin skal være tør eller sød (brut eller sec). Til sidst bliver flasken lukket med en champagneprop. Nu kan vine nydes iskold.

Mousserende Vin på druer

Den mousserende vin er fremstillet på druerne Zalas Perle, Muscaris og Mertzling.

Navn: Sif
Drue: Zalas Perle, Muscaris og  Mertzling.
Alkohol: 11,5 %
Årgang: 2017 brut.
Pris pr. fl.: 250 kr. / 75 cl. 

Er i butikken 1. december

Mousserende Æblevin

Den mousserende vin er fremstillet på det fynske æble Filippa. Æblerne er fra en biodynamisk æbleplantage på Strynø. Vinen har en fin balance mellem sødme og syre og er ufiltreret.

Navn: Ydun
Alkohol: 10 %
Årgang: 2018 Halvtør
Pris pr. fl.: 140 kr. 75 cl.

Dessertvin

Vinen er lavet efter portvinsmetoden. Den er fremstillet på druen Rondo, er mørk og har ligget på nyt fransk egefad i 1 år. Derefter på oloroso i 2 år.

Navn: Dessertvin
Alkohol: 21 %
Drue: Rondo
Årgang: 2016
Pris pr. fl.: 170 kr. 35 cl.

Drue Dram

Blød og afrundet brændevin, fremstillet som den italienske grappa af bl.a. druesorterne Solaris og Rondo. Destilleret af Aqua Vitae Det lille brænderi.

Navn: Drue Dram
Årgang: 2018
Druer: Solaris, rondo, Zalas Perle
Alkohol: 40 %
Pris pr.fl.: 120 kr. / 20 cl.

Drue-stokkvas

Druestok kvas er meget aromatisk og derfor velegnet til grill eller rygning. Kvasen opblødes i vand i ca. 20 min. og lægges herefter på de varme grillkul.

Pris: 30 kr. pr. pose / 300 g.

Gavekort

Vi laver gerne gavekort.