Historie

Skaarupøre Vingaard

Skaarupøre var engang et af Danmarks bedste frugtområder. Det lune klima og de mange solskinstimer gjorde, at man kunne avle frugt af meget høj kvalitet. I dag er de fleste frugtplantager nedlagt.

Vi begynder i slutningen af sidste århundrede at lege med drømmen om at dyrke vin. De første 100 stokke bliver plantet i 2002, 50 blå og 50 hvide. I de næste fire år bliver der eksperimenteret med dyrkning og fremstilling af vin.

Vi deltager i flere vinkurser og en ny og spændende verden åbner sig. At dyrke og fremstille vin kræver viden og indsigt, og man bliver aldrig færdig med at lære.

I de nordlige vinområder som Alsace og Champagne er det primært den hvide drue man dyrker. Her fremstilles der fremragende hvidvine og mousserende vine.

Fagfolk siger at man ikke kan dyrke vin nord for den 50. breddegrad og her på Skaarupøre ligger vi på: B 55.077835 og L 10.698232 og 54 m over havet.

Selv om der er lunt på Skaarupøre er det et faktum at her er køligere end i Alsace.

Vi beslutter at dyrke og fremstille vin på primært grønne druer. Med de nye sorter, der tåler vores køligere klima, er det muligt at høste fuldt modne druer med smag og aroma. Vi har nu plantet 2.300 stokke.